After baby borrel

Toen ik nog niet zwanger was riep ik al dat ik zelf nooit een babyshower zou willen. Hoewel ik altijd met veel plezier vriendinnen heb verrast, heb ik het concept voor mezelf nooit heel aantrekkelijk gevonden. Je hebt nog helemaal niks gedaan en wordt, vaak in ieders schaarse tijd, overladen met taart en hapjes, (dure) cadeaus en onderworpen aan allerlei baby-activiteiten. Deze creatieve of spel-activiteiten zijn meestal met veel aandacht en liefde bedacht, maar toch heel persoonlijk. Vooral als je met een grotere groep bent waar de interesses, ervaringen en meningen uiteenlopen.

Mijn voorkeur gaat meer uit naar vrijheid, blijheid. Iedereen is altijd, indien er tijd en zin is, welkom voor een kop koffie of een biertje. Zowel tijdens mijn zwangerschap als erna. En daarbij kan ik enorm genieten van persoonlijke verrassingen, vind ik het erg leuk om bij te kletsen en ervaringen te delen en kan ik een potje bowlen of op de grachten varen ook zeker wel waarderen.

En ik denk dat ik het nog wel het leukste zou vinden om na mijn zwangerschap (en borstvoeding) lekker het terras op of de kroeg in te gaan met mijn vriendinnen. Een soort after baby borrel. Ik gok dat ik daar dan ook wel veel behoefte aan heb 😉

P.S. Nu zouden sommige vriendinnen mijn vriendinnen niet zijn, als ze me niet toch stiekem zouden verrassen met een mini-babyshower (lees: heel veel baby-cadeautjes) tijdens het ontbijt buiten in de zon op een weekendje weg. Uiteraard enorm van genoten!

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.