Gezonde cocktails!

Op vakantie hebben we helaas geen bad en daarom besloot ik mezelf te trakteren op iets lekkers voor onder de douche. Omdat cocktails nog even verboden gebied zijn trokken de namen van deze nieuwe lijn waarschijnlijk meteen mijn aandacht. Lovea heeft haar douchegels in de Nature-lijn namen als Margarita, Pina Colada en Cosmopolitan meegegeven. Ik koos voor de Tequila Sunrise douchegel en Menthe Celeste shampoo. En zo lekker als ze klinken, ruiken ze ook! Ook de shampoos, je blijft aan je haar ruiken 🙂 Daarnaast zijn alle producten vrij van parabenen en de meeste daarnaast ook nog vrij van siliconen en sulfaten.

Hoe zat het ook alweer?

  • Parabenen: synthetische conserveermiddelen. Zouden kankerverwekkend zijn.
  • Siliconen: synthetische egaliseerder of beschermlaag. Zijn slecht voor het milieu en kunnen “build up” veroorzaken omdat je ze niet altijd weg kunt spoelen met water.
  • Sulfaten: sterk synthetisch reinigingsmiddel dat zorgt voor schuim. Zijn ook slecht voor het milieu en drogen de huid uit.

Synthetische stoffen komen niet in de natuur voor. Persoonlijk ga ik het liefst voor zo natuurlijk mogelijk. Veel producten die je op je huid smeert komen via je bloedbaan je lichaam binnen en kunnen zich zo verspreiden naar je organen. En daarnaast komen ze met het afvalwater ook in ons milieu terecht. Daarom ben ik met cosmetica, net zoals met voeding, bewust bezig. 

De wetenschappelijke onderzoeken die aantonen dat veel synthetische stoffen in cosmetica schadelijk zijn voor de gezondheid (en het milieu) groeien harder dan de commerciële cosmetica-industrie kan tegenspreken. En gelukkig groeit daarmee het aanbod van natuurlijke cosmetica producten ook en worden ze steeds meer betaalbaar. Heel fijn want ik word er heel blij van en probeer ze dan ook het liefst allemaal uit!

Published by

One thought on “Gezonde cocktails!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.