Huid op huid

Tijdens mijn onderzoekje naar borstvoeding kwam ik het bNuRoo_Pocket_ShortSleeve_PROD_Black_whitebkgrd_1000elang van huid op huid contact al tegen. In deze zoektocht kwam ik ook uit bij een nieuw product voor mama en baby dat dit contact bevordert : NüRoo Pocket Draagshirt. Een innovatief product ontwikkeld door neonatologie-verpleegkundigen in Amerika, geïnspireerd op de kangoeroezorg die voornamelijk bij prematuur geboren kindjes wordt toegepast. Meer dan 40 jaar wetenschappelijk onderzoek heeft namelijk aangetoond dat langer dan 60 minuten huid op huid contact de volgende voordelen met zich meebrengt:

Voor de baby

 • Versnelde hersenontwikkeling;
 • Vermindert stress/huilen;
 • Betere regulatie lichaamstemperatuur;
 • Verbetert kwaliteit van slaap;
 • Versterkt immuunsysteem;
 • Stimuleert spijsvertering en toename gewicht;
 • Synchroniseert hartritme en ademhaling;
 • Stimuleert borstvoeding;

Voor mama

 • Vermindert risico op postnatale depressies;
 • Verhoogt melkproductie;
 • Versnelt hersteltijd;
 • Bevordert psychologisch welzijn.

Zoals je begrijpt voor mij meer dan genoeg redenen om dit shirt eens in het echt te bewonderen en me nog beter te laten informeren.

De Europese distributeur van het NüRoo-shirt, en tevens neonatologieverpleegkundige, Patricia Dijkema, nodigde mij uit om in haar praktijk het shirt te komen pasFullSizeRender-25sen en meer te vertellen over de haar ervaringen. Het shirt is van een heel zacht (synthetisch) materiaal gemaakt en de sluitingen voldoen aan alle (Amerikaanse) veiligheidseisen. Ik heb het shirt gepast tijdens mijn zwangerschap met een pop van 3 kilo en dit voelde erg stevig aan. Het shirt gaf mij voldoende ondersteuning en vertrouwen om er straks veilig mee rond te kunnen lopen. Het shirt kan ook zowel gedragen worden tijdens de borstvoeding als zittend/liggend in rust. Het belangrijkste is om ervoor te zorgen dat het hoofdje vrij ligt onder je hals. Daarnaast is het pocketshirt ook door papa te dragen ( je kunt de kleurrijke ondersteuningsband eventueel omdraaien naar de zwarte kant), die ook enthousiast was toen hij het shirt had gepast.

Het shirt ligt nu gewassen in mijn “vluchttas”, heel benieuwd naar onze ervaringen straks!

how-to-wear

Hoe draag je het NüRoo pocket shirt?
– Trek het shirt aan;
– Houdt je baby op je borst, sla de linkerzijde met pocket over je heen en doe de beentjes in de pocket;
– Druk de klitteband rechts onder je oksel vast en sla dit gedeelte terug over de pocket;
– Druk de klitteband links in je zij goed vast op elkaar;
– Bevestig de band onder de billetjes van je baby en maak met de klitteband vast in je zij.

Published by

One thought on “Huid op huid

 1. Vraagje, met dragen adviseren ze toch altijd de kikkerhouding positie? Dat kan met dit shirt niet? Kan dit geen kwaad voor een newborn? Heb interesse in het shirt maar vraag me dus af of het ergonomisch is?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.