Ice tea baby

Met deze hitte kun je wel wat verkoeling gebruiken, al helemaal als je hoog zwanger bent!  Mijn favoriet met deze tropische temperaturen is ice tea. Homemade of Bos ice tFullSizeRender-16ea, allebei heerlijk.

Bos ice tea is een drankje met roots in Zuid-Afrika. Het heet eigenlijk ook geen ice tea maar ice-rooibos. Rooibos is namelijk ook het hoofdingredient. Bij de productie van de drankjes wordt het milieu zo min mogelijk belast en ook nog voor 100% biologische ingredienten gebruikt. Naast de heerlijke smaken (peach, apple, berry, lime & ginger, lemon) zijn de vrolijke verpakkingen een lust voor het oog! Oh en ook niet onbelangrijk, voor elke 2000 verkochte blikjes en pakken, planten en onderhouden ze 1 boom in Zuid-Afrika. Dan smaakt het toch altijd extra lekker 🙂 Bos ice-rooibos is in veel vestigingen van Albert Heijn verkrijgbaar.

Maar ook homemade ice tea, bijvoorbeeld gemaakt met de Magic Tea Maker van ChaCult moet je eens proberen. Wat heb je hiervoor nodig?

  • Je (losse) lievelingsthee (bijvoorbeeld Champagne Cassis van Tea Bar)
  • Heel veel ijsklontjes
  • Schijfje citroen of sinaasappel
  • Agavesiroop
  • Eventueel schijfje gember

FullSizeRender-17

 

Doe de ijsklontjes, schijfje citroen, agavesiroop (naar smaak) in een groot longdrinkglas. Kook ondertussen het theewater. Doe de losse thee in de Magic Tea Maker en giet hier het kokend water op. Laat de thee even trekken en afkoelen. Zet de Magic Tea Maker op het glas met de ijsklontjes en druk de thee door het filter heen in het glas. En klaar is Kees. Nu alleen nog maar genieten! Niet alleen super lekker, maar ook heel gezond! Je eigen ice tea baby 🙂

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.