Let the sun shine!

Afgelopen maanden was het even stil hier. Ook al heb ik heel veel geschreven. Ben nu nog niet
klaar om dit allemaal te delen, maar dat komt misschien wel. Het was in ieder geval een heftige periode. In mijn hoofd dan. Ik ben namelijk “afgekickt” van de Paroxetine.

Vorige week zondag nam ik de laatste pil. Afgelopen vrijdag heb ik, in het kader van de Dag van de Verpleging, een inspirerende lezing bijgewoond van Bram Bakker over hoe dingen werken in je hoofd. En dat heeft mij het laatste zetje gegeven terug met beide benen in de “echte” wereld. Volgens Bram zijn we namelijk allemaal gek. Alleen de een is het maar een beetje terwijl de ander knettergek is. De rest zit daar allemaal tussenin. Omgevingsfactoren en genen bepalen hoe dit wordt ingevuld. En dat wist ik ergens ook wel alleen is de bevestiging van een psychiater toch wel heel fijn. Ik ben niet gek. Of nou ja, dat wel. Maar niet anders dan anderen 🙂 De vraag is alleen hoe je ermee omgaat. En voor mij zijn medicijnen niet de oplossing hierin. Wat wel, dat gaan we uitzoeken de komende tijd.

Kortom, ik ben er weer en gevuld met trots! Dat het me gelukt is met afbouwen van de medicatie, dat ik alweer 35 kaarsjes heb mogen uitblazen afgelopen week, dat ik hard heb gewerkt om mijn collega’s in het zonnetje te zetten op de Dag van de Verpleging, dat ik vandaag mijn eerste moederdag vier en we gezegend zijn met een prachtige zoon die het heel goed doet. Maar het belangrijkste voor nu: de zon schijnt. En dat is zo fijn! De natuur groeit en bloeit, mensen komen weer volop buiten en zijn vrolijk, de warmte voelt heerlijk in je lijf. Ik stap langzaam uit mijn hoofd en begin weer te genieten, laat de zomer maar komen!

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.