Soapie

Al slenterend door ZierFullSizeRender-12ikzee viel mijn oog op een schattige etalage. Een zitje met wat vintage spulletjes. Ik werd het winkeltje ingezogen door de heerlijke, zachte zeepachtige geur. Het bleek een klein zeepfabriekje te zijn. De eigenaresse (Dorianne) stond achterin de winkel op ambachtelijke wijze de zeepjes te maken. Enthousiast kwam ze mij helpen en vertelde vol passie over de manier waarop zij haar producten maakt.

FullSizeRender-9Als basis van de zeep gebruikt ze biologisch geteelde stoffen. Zowel de conserveer-, kleur- als geurstoffen die worden gebruikt komen direct uit de natuur. Het liefst haalt ze haar ingrediënten zelfs rechtstreeks uit de Oosterschelde, voor bijvoorbeeld een zeepje met zeewier of zeekraal. Omdat er geen synthetische chemicaliën in zijn verwerkt zijn de zeepjes goed voor elke huid. Extra verzorgend zijn bijvoorbeeld het zeepje met amandel en rassoul en het kleizeepje met scrub. En daarnaast zien ze er zo mooi uit en ruiken zo heerlijk dat ze bijvoorbeeld ook perfect zijn voor in de kledingkast van de baby 🙂 Zo zijn er onder andere de “smaken” vanille, kokos, moerbei, braam, citroen, bloemenmelange, lychee, mandarijn + mint, patchouli en aqua.

Prachtig als je als kleine, lokale ondernemer je ambachtskunsten inzet om de wereld een beetje mooier (en schoner) te maken! Kijk voor meer informatie op hun Facebookpagina: De Zierikzeesche Zeepfabriek.

Omdat ik De Zierikzeesche Zeepfabriek zo leuk vind organiseer ik samen met Dorianne een winactie. We geven 3 zeepjes weg, je mag als winnaar zelf aangeven welke soort. Wat moet je doen? Like de Facebookpagina van De Kleine Zeepfabriek. Laat onder deze post een reactie achter welk zeepje je graag zou willen proberen en… that’s all 🙂 Voor een extra winkans: volg @heartbeatlenl op Instagram, like de foto van de winactie en tag in een reactie een vriend(in) die ook zo’n lekker zeepje wil winnen. Ook kun je deze post delen op Facebook of Twitter. Meedoen kan tot 21 juli as. 

Published by

6 thoughts on “Soapie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.