Tweede kans

Toen ik voor het eerst de baby-uitzetlijstjes zag schrok ik me een hoedje! Wat een hoop spullen stonden daar op, dat zou ons klauwen met geld gaan kosten. Gelukkig stelden een aantal ervaren mama-vriendinnen mij al snel gerust. Je hebt lang niet alles nodig en daarnaast is het ook onnodig om alles nieuw aan te schaffen. Veel items gebruik je maar voor een paar weken/maanden, dus die kun je makkelijk van iemand anders overnemen.

Ik heb er de afgelopen maanden dan ook een sport van gemaakt om spullen van de beste kwaliteit, zo goedkoop mogelijk, liefst ook nog tweedehands op de kop te tikken. Inmiddels ben ik bijna 7 maanden zwanger en heb ik zo’n beetje alles bij elkaar verzameld. En ik ben trots op het resultaat!

FullSizeRender-6
Tweedehands Bugaboo met speeltje van Snoozebaby

Hierbij een greep uit mijn schatten. Aan mijn ouders had ik gelukkig al jaren geleden gevraagd om de meubeltjes van mijn eigen kinderkamer niet weg te gooien. Hiervan heb ik het kastje en de commode opgeknapt (nieuwe deurknopjes). De (Bugaboo) kinderwagen en (Maxi Cosi) autostoeltje heb ik van mijn schoonzus gekregen. Niet nieuw, maar ze voldoen wel volledig aan de veiligheidseisen. Bekleding wassen, eventueel nieuw hoesje erop, en klaar! Ook heb ik nog een badje met standaard, kruiken, een newbornzitje voor op de tripp trapp en vooral ook veel kleertjes van vriendinnen gekregen.

FullSizeRender-5
Vintage commode met nieuwe kastknoppen en tweedehands mandjes van Handed by

Maar ook Marktplaats was een fantastische bondgenoot. Een Tripp Trapp kinderstoel, dekentjes, lakentjes, wikkeldoek, mandjes, luiertas, en merkkleertjes. Op de verschillende blogs en websites zocht ik uit wat ik leuk vond en dit werd 9/10 keer ook op marktplaats aangeboden. Of ik kwam zelfs nog iets leukers tegen! Alles in de wasmachine met wat azijn (anti-bacterieel) en klaar!

Naast goedkoop en duurzaam ook een erg leuke nieuwe hobby (en verslavend) 😉

IMG_5271
Tweedehands merkkleertjes van Noeser, Peaple, Z8 en Polarn O. Pyret

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.