Zorgen over de zorg

Geschrokken, maar niet heel erg verbaasd, las ik gisteren dat het verpleeghuis waar ik tijdens mijn studie verpleegkunde als bijbaan heb gewerkt, hoort bij de 1 van de 11 instellingen in Nederland waar de Inspectie van de Gezondheidszorg (IGZ) zich ernstige zorgen over maakt en waar het overweegt in te grijpen.

Als beginnend verpleegkundige vond ik het belangrijk om ervaring op te doen in zoveel mogelijk verschillende takken van de zorg, dus ook in de verpleeghuiszorg. Ik koos voor een instelling waar ouderen wonen met psychogeriatrische (o.a. dementie) en somatische (lichamelijke) aandoeningen. Een pittige setting, kwam ik al snel achter. Omdat ik nog geen diploma had mocht ik meewerken als helpende. Oftewel binnen vastgestelde tijd zoveel mogelijk mensen “helpen” (in/uit bed, wassen, aankleden, toiletgang en eten).

Idealiter zou ik iedere bewoner daarbij alle aandacht hebben gegeven die ze verdienden, maar dit ging gewoon niet: de meest gehoorde frustratie van alle medewerkers in de ouderenzorg. Door alle doorgevoerde bezuinigingen van afgelopen jaren is het gewoonweg praktisch niet meer mogelijk om goede zorg te verlenen in de verpleeghuizen. Helaas moet ik toegeven dat dat dan ook voor mij een grote reden was waarom ik niet als gediplomeerd verpleegkundige aan de slag wilde in de ouderenzorg. Hoezeer de ouderen en hun problematieken mij ook aan het hart gaan.

Ondertussen is de overheid druk bezig met het werven van HBO-verpleegkundigen in de ouderenzorg. De campagne Daar zit meer achter is gestart om HBO-V’ers te overtuigen om te kiezen voor de ouderenzorg, in een uitdagende boeiende rol als zorgcoördinator. Met de inzet van hoger opgeleid personeel wil de overheid de kwaliteit van de zorg naar een hoger plan tillen. Een hervorming die naar nu blijkt echt heel hard nodig is, en helaas wellicht al in een aantal gevallen te laat komt.

Het vraagstuk is volgens mij dan ook waarom HBO-verpleegkundigen niet in grote getallen kiezen voor de ouderenzorg. Ik ben heel bang dat dit komt doordat zij hetzelfde ervaren hebben als ik. En met de huidige (negatieve) media-aandacht wordt het imago helaas ook niet aantrekkelijker. Het begint mijn inziens dan ook bij de eerste ervaringen, goede begeleiding en goede voorbeelden.

Bied HBO-verpleegkundigen daarnaast ook ontwikkelingsmogelijkheden met bijbehorende toekomstperspectieven. Ik wil me als verpleegkundige graag specialiseren en dat komt waarschijnlijk in de toekomst de ouderenzorg ten goede. Geef HBO’ers bijvoorbeeld de mogelijkheid om de vervolgopleiding geriatrie te volgen. Of de specialisatie wondzorg of palliatieve zorg. En zet goede talentontwikkelingsprogramma’s op. Kijk waar de de krachten en talenten liggen van de jonge zorgprofessionals en zet deze optimaal in. Op die manier verhoog je de motivatie van medewerkers en ben je knelpunten ook eerder op het spoor. 

Maar al deze ontwikkelingen hebben tijd nodig. Hebben we die tijd nog wel? Of moet de overheid snel andere maatregelen nemen? Bijvoorbeeld door extra geld uit te trekken voor meer zorgpersoneel of door lagere salarisplafonds voor zorgbestuurders, waardoor er meer geld kan gaan naar het vergroten van de kwaliteit in de zorg.

Wat mij betreft is het een en-en-verhaal, maar helaas is het in de politiek keuzes maken…. Omdat de HBO-V-opleidingen al een aantal jaren vol zitten is er zeker nog hoop! En laten we vooral onze enorme waardering blijven uitspreken voor al het zorgpersoneel in verpleeghuizen en andere ouderenzorg. Want laten we eerlijk zijn; we willen allemaal graag goede zorg ontvangen, maar wat geven we er voor terug?

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.